LaneserviceDet norske lånemarkedet er samlet sett stort og i tillegg til boliglån finnes det en rekke finansinstitusjoner som tilbyr forskjellige usikrede lån og kreditter.

I Norge har vi fått stort fokus på markedsføring av lån, og forbrukslånbanker som Bank Norwegian, Komplett Bank, Monobank med flere har hatt svært gode tider på børs. Myndighetene har iverkssatt reguleringer, ikke for å fjerne usikrede lån, men for å sikre bedre retningslinjer.

I de tilfeller hvor en lånekunde ønsker et usikret lån er det imidlertid mulig å bruke en annen metode for å sikre seg et så godt tilbud som mulig. Dette alternativet er en såkalt låneagent, og dette er en smart og nyttig måte å sørge for at man ikke ender opp med et dyrere lån enn det man er nødt til.

Hva er en låneagent?

En låneagent er enkelt forklart et mellomledd som har satt opp systemer som effektiviserer en prosess som eller ville tatt lang tid. Hvis du som lånekunde er ute etter et billig lån bør du naturligvis søke i flere forskjellige banker for å finne det beste alternativet. Å sende ut søknader til 5-6 forskjellige banker er imidlertid en prosess som krever tid og mye arbeid, og da kan det være greit å bruke en låneagent for å gjennomføre dette.

Prinsippet er veldig enkelt men like fullt nyttig for deg. Du sender inn én søknad via låneagentens nettsider og slike søknader er som regel enkle og raske å fylle ut. Når søknaden din er sendt inn vil agenten sende den videre til sine kontaktbanker slik at de kan komme tilbake med det beste tilbudet sitt. Låneagenten sammenligner deretter tilbudene og sender det beste av disse tilbake til deg slik at du kan ta stilling til det. Ved å fylle ut kun én søknad har du derfor fått søkt til flere forskjellige banker, og du har dermed spart deg betydelig med arbeid og tidsbruk. En slik tjeneste koster heller ingenting ekstra for deg som kunde.

En annen fordel med disse lånene er som sagt at de er usikrede alternativer. Det betyr at når du har sendt inn en søknad behøver du ikke å ettersende dokumentasjon på sikkerhet for at du skal få lånet godkjent. Ettersom det er usikret er det heller ikke nødvendig for deg å oppgi til banken hva du skal bruke lånet til – dette er noe du bestemmer helt og holdent selv og noe som ligger i forbrukslånets natur. At det er usikret innebærer også at behandlingen av søknaden din går veldig raskt.

Et forbrukslån kan på bakgrunn av det som kom frem i forrige avsnitt derfor brukes til hva man vil, men det anbefales allikevel at man er smart når man låner penger. Investering i formuesobjekter er bestandig klok men forbukslån kan også brukes til å refinansiere annen dyr gjeld man har, eller rett og slett bruke det til egenkapital når man skal kjøpe hus eller etablere bedrift. Vær oppmerksom på et rentene på slike lån er høyere enn vanlige boliglån ettersom banken ikke har noen sikkerhet når de låner ut pengene til deg.